Maistuuko hamppukeksi?


Aina yhtä huvittavaa on tarjota ihmisille hamppukeksejä. Ainakin minun kiero huumorintajuni nauttii suuresti tästä sutkautuksesta. Hampunsiemenissä on tosi kiva pähkinäinen maku, näitä voisi napostella tällaisenäänkin, tai pyöräyttää pannulla mausteiden kera.
Kummipojalla oli valmistujaiset viime viikonloppuna ja halusin heti testata näitä yhteistyön kautta saamiani Impolankasvitilan tuotteita. Maukkaat, merilevältä näyttävät, suolakeksit syntyivät näistä speltin, merisuolan ja mustapippurin kera. Väriä antamassa aktiivihiilijauhe. Tykkään kokeilla uusia raaka-aineita ja luoda niistä reseptejä. Reilu vuosi sitten etsin sopivan helppoa suolakeksiohjetta ja löysin sellaisen. Sitä on tullut kulutettua runsaasti kuluneen vuoden aikana. Olen muokkaillut sitä toisinaan rankallakin kädellä poistelemalla ja lisäilemällä ainesosia. Nämä mustat suolakeksit keräsivät kehuja ja ohje vaihtoi omistajaa. 
Suolakeksien perusohje on helppo ja sitä voi vaivatta muuttaa haluamakseen. Ohje kestää suuretkin muokkaukset kunhan pitää nesteen ja öljyn suhteen samana. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli voita mutta olen korvannut sen (nuukuussyistä) öljyllä. Näissä kekseissä osan öljyn korvasin Impolan hamppuöljyllä, joka sisältää erittäin monipuolisesti ja tasapainoisesti pehmeitä rasvahappoja, omega -3

Lue koko postaus tästä