Makramee

Olen kypsytellyt makrameen tekoa viime vuoden elokuusta asti. Meidän ystäväporukassa puhkesi kunnon makrameebuumi, jonka myötä minäkin innostuin aloittamaan, kun oli koko ryhmän tuki takana. 

Keräsin viime heinäkuussa mökin läheisestä metsästä kelottuneita, maahan pudonneita oksia. Ne on saaneet olla talven rauhassa parvekkeella, enkä käsitellyt keppejä millään. Tästä otin dremelillä pieniä oksia pois ja hioin ko. kohtia, että solmiminen onnistuu kivuttomammin.
Oon seurannut jo jonkun tovin LotsofKnots Canada-nimisen makrameetekijän instaa ja youtubea, jossa kuvioiden solmimiset näytetään vaiheittain videolla. Valitsin sieltä tämän kuvion, jonka halusin työn keskelle. Työn ulkonäön suunnittelu eteni sitä mukaa, kun sain yhden osion valmiiksi.
Lankana käytin Hobby pointista ostamaani Lankavan luonnonvalkoista Minimoppia. Lanka on 2,5mm paksuista ja yhdessä kerässä on n. 700 grammaa. Tähän työhön kului n. 245g.

Mun matka tän makrameen kanssa oli kaikkea muuta kuin mutkaton. Pelkästään keskimmäisen kuvion ekan kärjen kanssa painin pari tuntia solmien ja purkaen sen sitä mukaa, kun luulin sen jo olevan oikein ja niska-hartia ja selkä meni