Mansikkajuustokakku

Leipominen on ihanaa, puhumattakaan herkkujen syömisestä, heh.Monesti vain tulee tehtyä niin isoja kakkuja, että niitä syö sitten ihan liikaa.Oivalsin että mullahan on myös pieni irtopohjavuoka joten tein mökille pienenmansikkajuustokakun josta riitti hyvin muttei jäänyt yli.
Tämä oli ihanan raikas, mansikkainen muttei liian makea ja sain Instagramissa useita reseptipyyntöjä, joten jaetaanpa ohje vielä tännekin.
MANSIKKAJUUSTOKAKKU
200g keksejä100g margariinia
7 liivatelehteä500g mansikoita1,5 dl sokeria4 dl kuohukermaa1prk (250g) mascarponejuustoa1 rasia 200g) maustamatonta tuorejuustoa1 limen mehu
OHJE:
Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä n 5min kylmässä vedessä. Perkaa ja soseuta mansikat sokerin kanssa.Vaahdota kerma ja lisää juustot, sekoita kevyesti..kiehauta limen mehu ja purista vesi pois liivatelehdistä ja liota mehuu, anna jäähtyä.
Valuta lime-liivate tasaisena nauhana samalla sekoittaen mansikkaseokseen  ja kääntele joukkoon kerma-juustoseos. Kaada täyte keksipohjan päälle ja annan hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Koristele mansikoilla. 


Tämä on kyllä herkullinen vaihtoehto perinteiselle kermakakulle jasanoisin, että jopa maukkaampi.
Tykätäänkö siellä juustokakuista?
Maikku Mansikoitajavaahtokarkkeja

Lue koko postaus tästä