Mathildedalin ruukki ja Taalintehdas

Mistä tietää, että luonnoskansio on täynnä postauksia? Siitä, että ei muista postata reissujen kaikkia etappeja vaan oikoo mutkat suoriksi 😉

Mathildedalin ruukki ja Taalintehdas osuivat siis viime kesän (2018) reissullemme ja vierailimme niissä ennen Bengtskärin majakkalle menoa. Tämän postauksen olisi siis pitänyt tulla ennen kuin postasin Bengtskäristä.

Olen saattanut joskus mainita, että ”keräilen ruukkeja” eli pyrin käymään mahdollisimman monessa ruukissa Suomessa ja ”plakkarissa” onkin jo aika monta ruukkia. 
Mathildedalin ruukki
Mathildedalin ruukki sijaitsee Salon Perniössä. Mathildedalin rautaruukki perustettiin varsinaisesti 7.4.1852, kun Teijon ruukin omistanut vuorineuvos Viktor Zebor Bremer (1804–1869) sai luvan senaatilta ja rakennutti putlauslaitoksen Hummeldalin jokisuulle insinööri Knut Theodor Pippingin suunnitelmien mukaan. Nykyään ruukin omistaa Tuula ja Harri Gustafsson, joiden omistuksessa ruukki on ollut vuodesta 2003 lähtien. (lähde)


Mathildedalin ruukkialue on melko pieni ja sympaattinen. Ruukkialueella on erilaisia puoteja, joissa myydään paikallisia tuotteita, esim. alpakan villasta tehtyjä tuotteita. Kesäpäivää voi viettää kivoissa maisemissa kierrellen ja ihaillen maisemia.Vanha valssaamo.
Taalintehdas
Taalintehdas (ruots. Dalsbruk) on noin 1 700 asukkaan

Lue koko postaus tästä