Matkalla Imatralle – Taavetin linnoitus ja Luumäen kirkko


Upeaakin upeamman Verlan pahvitehtaan ja puuhiomon jälkeen matkamme jatkui. Pysähdyimme Taavetin linnoituksella ja Luumäen kirkolla.
Taavetin linnoitusTaavetin linnoitus sijaitsee Luumäellä ja se on rakennettu Venäjän keisarikunnan armeijan toimesta. Linnoitus rakennettiin hidastamaan tai estämään Ruotsin kuningaskunnan mahdollista hyökkäystä Turun rauhan rajojen takaa.  Katariina II nimesi linnoituksen Davidovskaja Krepostiksi eli Davidovin linnoitukseksi Pyhittäjä David Tessalonikalaisen mukaan. Linnoituksen sotilaallinen käyttö lakkautettiin 1803 ennen Suomen sotaa.

”Linnoitus oli pieni kaupunki tuhansille ihmisille, joista osa asui linnoituksessa ja osa paikallisten asukkaiden taloissa. Lähes kaikki linnoituksen rakennukset sijaitsivat edessä näkyvällä alueella kauempana erottuvalle vallille saakka. Rakennukset, joita oli nelisenkymmentä, oli sijoitettu ruutukaavaan. Pääosa niistä oli rakennettu puusta, mutta osa taloista, kuten komendantin talo, oli tehty tiilistä. Rakennuskanta vaihteli vuosien mittaan tarpeiden ja rakennusten ränsistymisen mukaan. Lopullisesti linnoitus tyhjeni vuonna 1829, jolloin alueen jäljellä olevat rakennukset huutokaupattiin purettaviksi.”

Linnoitus on siis todella ollut kaupunki asukkaille. Tällaisia vastaavanlaisia linnoituksen sisällä olleita kaupunkeja, jotka noudattavat eurooppalaista linnoituskaupunkien malleja, ovat Taavetin lisäksi myös

Lue koko postaus tästä