Matkasuunnitelmia: 3 viikkoa aikuisten perhematkailua Australiassa

Viikko on alkanut jännittävissä tunnelmissa, sillä kauan odotetut vieraat eli perheeni Suomesta on juuri saapunut ensimmäistä kertaa tänne Australiaan meitä moikkaamaan ja lomailemaan. He ovat lisäksi ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella, joten matkajännitystä on ollut ilmassa puolin ja toisin. Luvassa on siis kolme viikkoa aikuisten perhematkailua, ja tässä tarkemmin matkasuunnitelmistamme. 

Euroopassa matkailu on siinä mielessä helppoa, että viisumeja ei tarvita. Australiaan matkaavan tulee sen sijaan hankkia sähköinen turistiviisumi ennen matkaa. Viisumi on maksuton ja sen voi hankkia itse kätevästi Australian maahantuloviranomaisten nettisivujen kautta. eVisitor (651) -turistiviisumi on voimassa 12 kuukautta sen myöntämisestä ja tuona aikana voi lomailla Australiassa 3 kuukautta kerrallaan. Viisumi lähetetään sähköpostiin ja passin numero rekisteröityy automaattisesti maahantuloviranomaisten järjestelmiin. Veljeni toimi koko porukan viisumikoordinaattorina ja viisumeiden hankinta oli onnistunut helposti. 

Viisumeiden lisäksi toinen erityisesti vahempiani stressaava aihe oli maahantulokortin täyttäminen ja tiukat tullimääräykset. Australian maahantulokortti (Incoming Passenger Card) on itse asiassa yhdistelmälomake, joka sisältää sekä maahantulokortin että tulli-ilmoituksen. Australian karanteenisäännökset ovat

Lue koko postaus tästä