Mausteinen voileipäkakku maalahdenlimpusta


Keväällä tein elämäni ensimmäiset voileipäkakkuni. Sitä ennen kaikkiin perhejuhliimme voileipäkakut teki äitini, mutta kun äiti yllättäen poistui luotamme keväällä ajattelin, että se on nyt sitten minun tehtäväni osata valmistaa niitä. Äidin voileipäkakut olivat aina todella hyviä ja hienosti koristeltuja (vaikka nytkin varmasti äiti siellä jossain pudistelee päätään ja esittää vastalauseen kuten aina ennenkin, ei koskaan täysin tyytyväinen luomuksiinsa). En tiedä miksen ole kokeillut tehdä voileipäkakkuja aiemmin itse, aina on ollut mukava pyytää äitiä apuun. Mutta kuten monet muutkin, minäkin pelkäsin ryhtyä tuumasta toimeen. Voileipäkakku kuulosti kovin haastavalta. 
Turhaan olin kuitenkin jännittänyt vuosikausia koska voileipäkakkujen teko olikin yllättäen melko helppoa! Sehän on kuin mikä tahansa kakku, mutta vain suolainen versio. Kuorrute ja täytekin syntyy lähes samoista raaka-aineista kuin täytekakuissa mutta sokeri vain korvataan suolalla ja mausteilla.
Äidilläni lainassa ollut voileipäkakkukirja palautui minulle ja sieltä löysin yhden todella herkullisen ohjeen kana-pekoni-voileipäkakkuun. Nyt sitten muutamaa kuukautta myöhemmin tein lasten syntymäpäiville toistamiseen voileipäkakun mutta enää en

Lue koko postaus tästä