Mehevä bataattikakku!


Koska olen nyt niin ihastunut piparkakunmakuiseen kinuskiin ja kurpitsa- ja bataattisoseeseen niin niistä on pakko ideoida kokoajan jotakin uutta. Bataattisosetta käytin ensimmäisen kerran pari kuukautta sitten ideoimissani bataattimuffineissa ja viime viikolla taas kokeilin tehdä kakkupohjan kurpitsasoseella niin nyt halusin testata bataattisosetta kakkupohjassa. Kakkupohjasta tuli kuohkea ja mehevä kuten ajattelinkin. Täytteeksi laitoin syksyllä itse tekemääni omenahilloa, tai oikeastaanhan se on ihan perus omenasosetta, jonka tein saamistani omenoista. Kypsensin omenalohkot uunissa, soseutin kypsyneet omenat enkä lisännyt yhtään sokeria soseeseen. Omenasoseen lisäksi kakun täytteenä oli vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja tekemääni piparikinuskia. Jätin kakun koristelun ’alastomaksi’ eli loput kermavaahdosta levitin kakun päälle, siihen jäisiä puolukoita ja lopuksi lusikoin kinuskin kakun päälle. Viimeistelyksi hentoinen tomusokerihuntu.
Kakusta tuli ihanan mehevä ja kaikki maut sopivat hyvin keskenään. Puolukasta tuli kivaa raikkautta ja hapokkuutta ja kinuski sopii yhteen niin omenan, kerman kuin puolukoidenkin kanssa. Ainoa miinus oli vahingossa ostamani laktoositon kuohukerma. Ostan kermani yleensä Lidlistä koska siellä on ehdottomasti

Lue koko postaus tästä