Meidän häiden hääperinteet

Ajattelin ennakkoon, et olisin super hääperinneihminen, koska ajattelin muutenkin olevani perinteinen ihminen. Nyt kun niitä häitä oikeesti suunnitellaan, ni huomaan, et oikeestaan hääperinteet vois aikalailla heittää roskiin jo. Samoin kun monet muutkin perinteet.

Käydään vähän niitä hääperinteitä sitten läpi meidän häiden osalta:

Jotain uutta, lainattua, sinistä…
Miten ne nyt sitten menikään. Näitä mulle ei tule. En koe mitenkään elämääni mullistavana asiana, jos ei nyt sitten olekaan mummon kaulakorua ja uutta härpäkettä sekä sinistä sukkanauhaa. Mä otan just ne mistä tykkään, enkä miten joku vanha loru sanoo. Ei jatkoon.

Morsiamen isä saattamassa alttarille…
No tää meille tulee. Yritin ehdottaa jossain vaiheessa Visalle, että käveltäis yhdessä alttarille, mutta koska hän ei suostunut, niin isä on ihan yhtä hyvä saattelija. 🙂 Isä on rakas, vaikka enemmän äitin tyttö oonkin. Mietin jossain vaiheessa myös, että pyytäisin äitiä saattamaan alttarille, mutta sitten ajattelin, että oiskohan se vähän iskän varpaille astumista äidiltä, joten iskä siis. 🙂 Iskä myös osaa hillitä itkemistään niin, että mäkin toivottavasti vähän pystyn, etten pillitä ihan solkenaan jo ennen kun alttarille päästään.

Riisin heitto…
Ei riisiä, ei ei. Tän hetkiset suunnitelmat ois joko raesokeri tai sitten ei mitään. Voi vieraat ihan kunniakujankin vaan meille muodostaa. Saa nähdä mitä tästä muodostuu, mutta ei riisiä.

Tölkit ja kengät hääauton perässä…
Mielellään ei. Ne kolisee ärsyttävästi ja on rumiakin vielä. Visa haluis näitä meille, mutta yritän vielä päästä eroon niistä.

Morsiamen ryöstö…
Ei. Hyi. Mun päässä sukupuoliroolit on vähän nykyaikasemmat, kun et nainen ryöstettäis ja miehen täytyy pelastaa hänet.

Kakkua leikatessa jalalla polkaisu…
Aika vanhanaikaista tämäkin (tai kaikkihan perinteet on, siks ne onkin perinteitä). Jos Visa polkasee, niin polkaskoon, mutta ite en varmaan jaksa tälläseen lähteä. Kuitenkin tiedetään, että yhdessä yritetään ”määrätä kaapin paikka”, mutta kun konkreettisesta kaapista puhutaan, niin minä määrään paikan.

Morsiuskimpun ja sukkanauhan heittäminen…
Mä en oikeestaan haluais tätä. Naiset menee ihan turhaan hulluks jonku puskan takia, ihan niinkun niiden poikaystävä kosis niitä nyt sit sen kimpun metsästyksen kunniaks. Sukkanauhan heitto on myös turhaa. Visa haluaa nää, joten kai mä joudun taas sen verran joustamaan, että ne sit tulee. Tätä selvitellään.

Häävalssi…
Ei. Ensinnäkään en osaa tanssii valssia (Visa yrittää joskus tanssittaa mua ja se menee aika horribly wrong) ja toiseks haluun häätanssikappaleeks jonkun joka merkitsee meille jotain. Joka ei siis ole valssattava kappale. Jonkinmoinen hitaan tanssin yritelmä me kuitenkin väännetään.

Huomenlahja…
Perinteisesti vain sulhanen antaa huomenlahjan, koska hän halusi osoittaa pitävänsä vaimosta huolta eikä vaimolla tietenkään ollut myöskään ammattia. En tiedä mitä Visa asiasta ajattelee, mutta luulen, että ostamme molemmat toisillemme huomenlahjat. Minä ainakin ostan, koska aion pitää Visasta huolta. ♥

Millasia hääperinteitä teille on tulossa? Onko joku ehdoton nou nou tai toinen ehdoton yes yes?

Lue koko postaus tästä