Meidän Muru

Marraskuun puolessa välissä perheemme kasvoi koiranpennulla. Tiibetinspanieli Muru (Fairytalehill’s Quantum Queenie) saapui uuteen kotiinsa ja siitä lähtien perheemme elikin taas pitkästä aikaa koiranpentuarkea.

Alku lähti mukavasti käyntiin ja nyt on takana jo kaksi rokotuskertaa ja kevään alkavaa punkkisesonkia varten resepti valmisteeseen, jonka pitäisi pitää punkkikriisit kurissa. Muru nimittäin nukkuu yhden lapsen jalkopäässä ja punkkitarkastuksista huolimatta voi jokunen kappale noita pikku mönkiäisiä mennä ohitse ja muutenkin ajattelen, että punkeilta on hyvä suojata myös koirat.

Muru on osoittanut olevansa varsin paljon omaa tahtoa omaava koiraneiti, joka on hyvin perso herkuille. Kouluttaminen sujuukin niiden avulla varsin näppärästi ja Muru osaa jo aika mukavasti istua ja tulla luokse. Tassunkin antaminen luonnistuu jo aikasen mallikkaasti, mutta toki vaaditaan vielä monta mukavaa harjoitushetkeä ennen kuin asiat sujuvat varmasti ja rutinoituvat osaksi toimintaa. Muru on kuitenkin vielä hyvin nuori.

Sisäsiisteyskin on kohtuu hyvissä kantimissa, mutta vahinkoja sattuu vielä silloin tällöin. Harjoittelua helpottaa kovasti se, että koirat