Merirosvosynttärit

Pojan neljä-vuotissyntymäpäivillä oli selvä kurssi teeman kanssa. Meillä asustaa pieni merirosvo, jonka merirosvoelämästä saamme päivittäin kuulla. Suurena ”syyllisenä” tähän on lastensarja Jake ja Mikä mikä maan merirosvot.

Pojan syntymäpäivien aikaan olimme useamman päivän anoppilassa Tammisaaressa koiravahteina. Pidimme pienimuotoiset syntymäpäiväjuhlat oman perheen ja minun perheeni kesken. Siinä meitä jo onkin aikuisia yhdeksän ja meneviä lapsia viisi kappaletta.

Anoppi ja appiukko tosiaan olivat tuolloin matkoilla, mutta säästettiin heillekin kakkua ja muita herkkuja. Niitä jäikin sen verran paljon, että seuraavana päivänä pyysimme vielä yhden lähellä asuvan lapsiperheen (mieheni serkku perheineen) herkuttelemaan kanssamme.


Anoppila on vanha talo meren lähellä, joten sieltä löytyi kivasti teemaan sopivaa rekvisiittaa, kuten isoja vanhoja arkkuja, verkkoa, iso narurulla jne. Kaupoilta löysin mm. kivoja merirosvoaiheisia ilmapalloja, pahvisia merirosvohattuja ja silmälappuja, serpentiiniä, servettejä ja kertakäyttöastioita (vaikka yleensä en suosi kertakäyttöastioita). Kotoa otin mukaan mustan lakanan, jonka laitoin pöytäliinaksi. Muut rekvisiitat askartelin itse. Näihin kuului mm. viirit, liput/seinävaate lakanasta, lahjapussit, laatikot. Kaikissa käytin kierrätysmateriaalia.

Lue koko postaus tästä