Mikä minua inspiroi?

Tässä viimeaikoina olen saanut usein vastata kysymyksiin: “mikä inspiroi minua?/mistä saan inspiraatiota ja mikä sitä ylläpitää?”. Kysymyksiä satelee lähinnä visualistin työni vuoksi, mutta joskus samaa on pohdittu myös sisällöntuottamisen näkökulmasta. Tämä aihe on ollut ajankohtainen ja olen pohtinut sitä paljon. Tässä hieman ajatuksiani.

Sisällöntuottamisen näkökulmasta inspiraatio syntyy usein ihan arjesta. Kirjoitan lifestyleblogia, jolloin periaatteessa mikä tahansa aihe kelpaa materiaaliksi uudelle kirjoitukselle. Tosiasiassa aiheet toki käyvät suodattimen läpi ennen blogiin pääsyä, mutta noin periaatteessa uuden postauksen inspiraationa voi olla mikä tahansa arkipäivä, yllättävä oivallus, käyty juttutuokio kaverin kanssa, koettu uusi juttu tai vaikka ihan vain jokin nähty kaunis asia. Toisinaan jo pelkkä energinen olo motivoi ja saatan alkaa kirjoittamaan täysin spontaanisti ja saada jutun yhdeltä kertaa pakettiin.

Työni puolesta motivaatio sen sijaan lähtee konkreettisemmista jutuista. Koska teen paljon tuotteiden esillelaittoja, joudun toki ihan tietoisesti myös etsimään inspiraatiota. Tällöin suuntaan usein esimerkiksi Pinterestiin tai lähden kierrokselle muihin myymälöihin. Kilpailijoiden seuranta antaa

Lue koko postaus tästä