Mikä sopii pakkaspäivään? Tee-se-itse -juttuja

Tai mikä nyt sopii yleisestikin lumiseen talvipäivään? Villasukat, kuuma keitto, hyvä kirja, takkatuli, kynttilänvalo… Muutama kilo kypsiä klementiinejä?


Jos ihan suoraan sanotaan, alan tässä vaiheessa olla jo aika kypsä talveen. Olkoonkin, että lumi näyttää kivalta ikkunoista katsoen, mutta kun pitäisi lähteä ulos krapsimaan auton ikkunat niihin jäätyneestä lumikerroksesta, ei asia hauskuutakaan enää niin paljoa. Miksi se ei voisi olla vaan puuterilunta, jonka voi huiskaista pois harjalla? Vaan ei, yleensä se on jämähtänyt kiinni siihen mokoman lasiin.

Niille, jotka kärsivät samasta ongelmasta, voin antaa vinkin tällaisesta spraysta, jonka avulla jäät saa hiukan nopeammin pois laseista.
Kuinka moni muistaa muksuna peuhanneensa lumessa päivät pitkät? Eikä mitenkän haitannut, vaikka palelsi, nenä, sormet ja varpaat olivat jäässä ja hyvässä lykyssä vielä vanttuut märät, eivätkä kengätkään aina niin kuivat? Silti oli hauska rakennella lumilinnoja, tehdä lumilyhtyjä ja olla lumisotaa naapurin kakaroiden kanssa? Kuka nykyisin edes osaa tehdä lumilyhdyn?
Kuva: Wikipedia
Astetta vaivattomampaa on tehdä jäälyhty, ja niitähän tehtiin myös todella

Lue koko postaus tästä