Miksi Uuden Vuoden lupaukset eivät kestä?

Uusi Vuosi on toiveiden aikaa. Alkaa uusi, pyyhkäistään historiaan vanha. Uuden vuoden lupaukset kuuluvat monen vuodenvaihteen rutiineihin, mutta minä en oikein usko kyseiseen konseptiin. Mikä siinä on, että juuri ne uuden vuoden lupaukset ovat kaikista vaikeimpia pitää? Tässä postauksessa hieman mietteitä siitä.

Suurin ongelma taitaa olla se, että uudeksi vuodeksi luvataan liian isoja asioita. Ei se uusi luku kalenterissa tee arjesta yhtään väljempää, eikä sinusta yhtään elämäntapaorientoituneempaa (kuin ehkä muutamaksi viikoksi). Jos en itse olisi työelämässä, lupaisin suurempia. Mutta työ ei jousta tänä vuonna yhtään enempää kuin viime vuonnakaan, joten arki ei siltä osin kuitenkaan merkittävästi muutu. En voi siis luvata enemmän aikaa perheelleni, koska sitä aikaa ei yksinkertaisesti ole yhtään nykyistä enempää. Masentaisi vain todeta, ettei sekään lupaus pitänyt.

Uuden vuoden lupaukset on tehty rikottaviksi. “Uusi vuosi, uusi minä” – ajattelu on harhaanjohtavaa. Et muutu yhtään uudenlaiseksi, ellet pysty tekemään tarvittaessa isojakin muutoksia. Mutta keskeinen kysymys on, miksi niitä

Lue koko postaus tästä