Minä, ylpeä sairaanhoitaja

Tänään 12.5. on kansainvälinen sairaanhoitajan päivä, joka on myös Florence Nightingalen syntymäpäivä. Florence vaikutti suuresti sairaaloiden puhtauteen ja teki töitä koulutettujen sairaanhoitajien saamiseksi sairaaloihin, mikä vähensi huomattavasti potilaiden kuolleisuutta. Hän oli myös taitava tilastotieteilijä ja aktiivinen naisen aseman edistäjä. Hän on edelleen nykyajan hoitajien esikuva ja roolimalli.

Florence Nightingale 1820-1910
Lähde: http://www3.hants.gov.uk/biographies/florence-nightingale.htm

Itse en tiennyt lainkaan, millaiselle alalle lähdin opiskelemaan suoraan lukiosta. Sain idean sairaanhoitajan koulutuksesta, kun kävin ammatinvalintapsykologin testeissä ja hän suositteli vahvasti että hakeutuisin hoitoalalle. Töitä kuulemma riittäisi niin paljon kuin ehtisin tehdä. Ensimmäinen harjoittelu terveyskeskuksen vuodeosastolla avasi silmäni. Jo eritteiden haju ulko-ovella järkytti. Olin aivan valmis lopettamaan koulun kesken, mutta keskusteltuani opettajieni, ystävieni ja perheeni kanssa päätin jatkaa sitä.
En silti missään vaiheessa ollut täydellä sydämelläni mukana opiskelussa. Sairaanhoitajan työ oli paljon raskaampaa ja raaempaa, kuin olin kuvitellut. Sinnittelin kuitenkin opinnot ja harjoittelut jotenkin läpi. Sain jopa kohtuullisen hyviä arvosanoja. Opiskelu tuntui kuitenkin todella väkinäiseltä loppuun saakka. En edes mennyt valmistujaisjuhlaani. Sain paperit postissa,

Lue koko postaus tästä