Mistä vihakommentit kumpuavat?

Olen saanut kautta tämän blogin olemassaolon aina silloin tällöin kommentteja, jotka ovat olleet minun mittapuuni mukaan todella ala-arvoisia. Aluksi julkaisin ne kaikki, mutta eilen, kun niitä poistelin, ajattelin, että eihän minun tarvitse julkaista mitään sellaista, mikä ei ole totta – eikä ainakaan anonyymeiltä postaajilta. Joskin useimmat näistä ovat tunnistettavissa ja jollakin tavalla tuttuja. Valitettavasti.


Jokin aika takaperin vilkaisin ihan vaan mielenkiinnosta vauva.fi:n keskustelupalstalle (AV eli aihe vapaa). Aloitin siellä ihan mielenkiinnon vuoksi keskustelun aiheella mitä ihmiset ajattelevat homopariskuntien adoptoimista lapsista.

Kysymyksen aihe ja ihmisten asenteet kiinnostivat. Kysymys itsessään oli neutraali mielipidekysymys, enkä kertonut omaa sukupuoltani tai mitään muutakaan demografista tietoa.

Vastaukset todellakin ällistyttivät:

”Senkin trolli, häivy täältä!!! Tämä ei ole mahdollista” Kyllä on mahdollista, minulla sattuu olemaan sekä naispuolisia, että miespuolisia ystäväpariskuntia, jotka ovat adoptoineet lapsia. Mikään näistä pariskunnista ei tosin asu Suomessa (eivätkä he ole suomalaisia). Yksi on amerikkalainen naispari (lapsuudenystäväni ja hänen kumppaninsa), yksi miespari Israelista (asuvat Lontoossa) ja entinen työkaverini mieskumppaninsa

Lue koko postaus tästä