Mitä kuuluu ekologisemmalle elämäntavalle?

Olan yrittänyt alkaa arkisissa asioissa noudattaa askel kerrallaan ekologisempia arvoja ja kierrättäminen on ollut sellainen hieman hankala asia. Toisaalta olen kierrättänyt osan jätteistä jo vuosikymmenen erittäin tehokkaasti, mutta vasta hiljattain olen päässyt jälleen yhden merkittävän askeleen eteenpäin. Tai voisi sanoa olemme, koska nyt koko perhe kierrättää.

Jäteasioissa olen aina ajatellut käytännön kautta. En osaa alkaa kierrättää jotain, jonka joudun kuljettamaan kauas. Se vain yksinkertaisesti on liian työlästä ja intoni laantuu ennenkuin homma alkaa sujua rutiinilla. Nyt meidän talonyhtiö lisäsi jäteastioiden määrää ja paperin, pahvin ja bion lisäksi myös lasille ja metallille on omat pönttönsä. Niinpä meilläkin jätteen kierrätys sai ihan uuden systeemin. Kaikki edellämainitut siis kierrätetään nyt tässä taloudessa, mutta yksi asia minut yllätti todella.

Olen aina ajatellut, ettei meillä tule paljoa biojätettä, kun ruokaa ei laiteta hukkaan ollenkaan. Hävikkiruoka on siis meillä käytännössä ihan nollissa, mutta silti nyt kummasti biojäteasia täyttyy ihan ensimmäisenä. Olin oikeasti yllättynyt, kuinka paljon