Mitä maalaaminen minulle merkitsee

Muistatteko kun puhuin, että aloitin maalaamaan? Toin varastossa vuosia pölyttyneen taidelaatikkoni tuossa joku viikko sitten sisään ja ryhdyin tutkimaan mitä se pitikään sisällään. Tylsä harmaa Orthex-muoviboksi, mutta sisältö inspiraatiota pullollaan. Akvarelliliidut, erilaisia papereita ja alustoja, täydellinen lyijykynälajitelma, piirustushiiliä, siveltimiä, erilaisia maaleja ja värejä, jotain aloitettuja lyijykynätöitä… Innostuin kuitenkin kaikista eniten lähes koskemattomista akryylimaaleista.

Muistan miten joskus tosi kauan aikaa sitten ostin Winsor&Newtonin Galeria-maalisarjan, koska se oli paras. Mutta inspiraatio katosi tuolloin ja maalit jäivät odottamaan aikaa parempaa. Kauan siihen taas meni, mutta nyt tuli sopiva hetki. Muistan myös joskus jonkun muuton yhteydessä miettineeni kannattaako maalaustelinettä enää säästää. Säästin kuitenkin ja edelleen minulla on visio siitä miten se toimii ihan sisustuselementtinä kunhan joskus sopiva kolo kotoa sille vapautuu.

Suomalaisesta Kirjakaupasta täydensin settiä muutamalla palettiveitsellä ja isolla tuubillisella Gessoa. En tiedä mistä tiesin, että haluan alkaa tehdä taidetta juuri näillä välineillä, mutta se on kai sitä inspiraatiota ja intuitiota. Niin alkoi

Lue koko postaus tästä