Mitä tapahtuu, kun megajännittäjä päätyy televisio-ohjelmaan?

Viikko takaperin perjantaina löysin itseni keskustelemassa osallistumisestani luomuruokaa käsittelevään televisio-ohjelmaan keskusteluvieraana. Välitön reaktio päässäni oli ehdoton ei. Tämän monet minua paremmin tuntevat pystyivät hyvin arvaamaan. Vihaan esiintymistä ja puhumista ihmisten edessä yli kaiken. Esiintyminen on kirjaimellisesti pahin painajaiseni.

Vuosien varrella olen tavalla tai toisella päätynyt joihinkin tilaisuuksiin ja niistä on selvittykin, mutta ihan sattumaa ei liene, että kanavani on juuri blogi ilman minkään sortin videopodcasteja. Jos esiintyminen todella olisi minun juttuni, niin varmaankin olisin sitten tubettaja.

Onneks on Luomua-kirjan kirjoittajan Merja Kosken lämminhenkisessä haastattelussa Ruoholahden lähi- ja luomuruokamarkkinoilla 2017.

Kaikki muuttuu, kun eteen laitetaan yleisö — tai televisiokamera — ja pitäisi puhua. Pää tyhjenee, aivot muuttuvat puuroksi ja ajatus katoaa. Helpoinkin kysymys muuttuu vaikeaksi, sanat ja ajatukset menevät sekaisin. Ja minä tiedän sen. Asiaa auttaa, jos voi valmistautua koitokseen vaikka siten, että suunnilleen tietää, millaisiin kysymyksiin on vastaamassa. Yllätykset ja jännittäminen eivät nimittäin istu yhteen.

Valmistautumista

Puhelun

Lue koko postaus tästä