Miten 50 vuotis vuosi meni ja ihanat lahjat!

No nyt on 50 vuotis vuosi takana, jota pidän tietynlaisena taitekohtana ihmisen elämässä. Hirmuisesti ei juhlittu synttäreitä sitä ennen vaikka tosin 18 vuotis synttärit toki oli kova juttu ja tietenkin täyttää aikoinaan 20 vuotta, jotta pääsi aikuisten baariin ilakoimaan. Mutta 50-vuotissynttärit on jonkinlainen virstanpylväs. Ei enää nuori, ei oikein keski-ikäinenkään aikuinen vaan jo hieman vanhuuden päiviä tapaileva välimaastossa eläjä.Myönnän ettei viimeisen vuoden aikana asiat muuttuneet juurikaan. Aloitin jonkinlaisen ikäahdistelun jo vuotta ennen kuin täytin 50 vuotta ja sama ahdistelu jatkui koko ”juhlavuoden.” 
Huomaan juttelevani itselleni, kuin kaksi ääntä taistelisi vaakakupissa ja ehdottomasti siitä lähdetään, että lopulta se optimistinen ääni vie voiton. Toista puolta ahdistaa kaikki ikään liittyvät jutut ja toinen suhtautuu valoisasti tulevaisuuteen.
Olen päättänyt hyväksyä sen, että kyseessä on jonkinlainen ikäkriisi, joka vie oman aikansa. On ollut mielenkiintoista herätä ruuhkavuosien jälkeen siihen tunteeseen, että aika on rajallinen. Kun elää pikkulapsiaikaa on monella tapaa niin kiire, ettei silloin ole tilaa ajatella ikäjuttuja. 
Elämä

Lue koko postaus tästä