Miten selättää syksyn melankolia?

Vaikka paljon syksystä pidän ja siihen liittyy aina sellainen ihana uudistumisen fiilis sekä joulun odotuksen aloittaminen, on pakko myöntää myös ne ikävät puolet. Syksy on kostea, kylmä, pimeä ja masentavakin vuodenaika. Onkin aina todella ristiriitaista, kuinka toisaalta syksyllä alkaa inspiraatio kukkimaan, alkaa uusia juttuja ja muodostuu uusia rutiineja, odotetaan joulua… ja toisaalta myös jo pelkkä ulos katsominen alkaa useina päivinä ahdistamaan. Sängystä on yhä vaikeampaa herätä ja illalla voisi painua yhä aikaisemmin nukkumaan. Syksyn pimeyden ja koleuden selättämiseksi on kuitenkin olemassa yksi tosi tehokas kikka.

Kuukausihoroskooppini sanoo seuraavaa: “Mars pakottaa sinut liikkeelle. Siispä pysy liikkeellä. Vaikka et tietäisikään aina lainkaan, mitä olet tekemässä ja miksi, pelkästään fiiliksiin ja intuitioon pohjautuva oman tekemisen etsintä alkaa tuottaa tulosta.

Olen todennut, että syksyn ankean osuuden voi voittaa aktiivisuudella. Niin henkinen kuin fyysinenkin aktiivisuus on tärkeää. Omalla kohdallani syksyn ristiriitaisuus tekee sen, että henkinen aktiivisuus on kyllä kohdillaan ja olo on milloin minkäkin

Lue koko postaus tästä