Mökkiretkellä Kurjenrahkassa 1/4: Yöllisiä havaintoja

Ennen kuin ryhdyn jakamaan fiilistelyjä kuluvan viikonlopun seikkailuiltani (ja niitähän sitten riittääkin), kerron ensin kuulumisia viime viikonlopulta, jonka vietimme Kurjenrahkassa retkeilyn merkeissä. Käytimme Savojärven tuntumassa sijaitsevaa Rantapihan päärakennusta strategisena tukikohtanamme kahden yön yli, ja sieltä käsin seikkailimme ympäri kansallispuistoa. Säät olivat ihan naurettavan hyvät, paljon hienoja havaintoja tehtiin ja viikonlopusta jäi tosi mukavat muistot.

Strateginen tukikohtamme.
Retken takana oli jälleen Luonto-Liiton paikallinen piiri, joten meitä oli liikkeellä vähän isompi porukka sekalaista nuorisosakkia Turun seudulta, ja kohtuullista osallistumismaksua vastaan saimme lämpimät sisätilat käyttöömme ja maittavat ruuatkin vielä lisäksi. Kyllä kelpasi! Minä en tosin hyödyntänyt mahdollisuutta majoittua sisällä, vaan nukuin molemmat yöt teltassa.

Päädyn aika usein valitsemaan sisämajoituksen sijaan telttailun, mutta pääasiassa syynä ei ole se, että olisin sellainen kova jätkä, joka vain tykkää nukkua ulkona pakkasessa, vaan se, etten oikeastaan voi nukkua sisällä kovin monessa majoituspaikassa astman, allergioiden ja yliherkkyyksien puolesta. Teltassa pystyn melko luotettavasti hengittämään. Plussana tulee sitten se, että telttaillessa on läpi

Lue koko postaus tästä