Mörköjä sängyn alla vai kuolemanpelkoa – mitä lapsesi pelkää?

Pienen lapsen mieli on avoin erilaisille virikkeille, mutta samalla se saattaa myös kuvitella mörköjä milloin mihinkin. Kun lapsesi tulee kertomaan pelostaan, että häntä pelottaa nukahtaa, kun sängyn alla piileskelee mörkö tai pelkää jäävänsä yksin – osaatko suhtautua erilaisiin tilanteisiin vakavasti? 
On luonnollista, että eri ikäisenä pelot ovat erilaisia. Muistan, että taaperovaiheessa saattoi esikoisen kohdalla esiintyä kauhukohtauksia öisin, kun yhtäkkiä kesken unen alettiin itkemään hysteerisesti. Kuopus puolestaan on pelännyt pimeätä ja hän ei tykkää edelleenkään siitä, että leikkikaveri sulkee valot. 
Isona erona kuitenkin on, että siinä missä neiti on aina tarvinnut paljon vahvistusta siihen, että hän pystyy luottamaan tai rohkaisua uusien asioiden oppimiseen. Hän on esimerkiksi kerännyt paljon rohkeutta, että pystyy kiipeämään korkealle tai hyppäämään sohvalta. Hän on varovasti opetellut ajamaan potkupyörällä pikkuhiljaa aina lisäten vauhtia. Meidän kuopus poikamme sen sijaan on oppinut luottamaan tärkeisiin ihmisiin nopeasti ja jos Lilian esimerkiksi yllyttää häntä johonkin, niin hän luottaa täysin siskonsa arviointikykyyn ja siihen että

Lue koko postaus tästä