Multienvaihtoa, pistokkaita ja hankintoja

Huonekasvien mullan- ja ruukunvaihtoaika on meneillään. Mullassa myllertäminen ja kasvien parissa puuhailu on mukavaa, vallankin kun luonnon vihertymistä ja puutarha-askareiden alkua odottaa tässä vaiheessa jo kovasti. Siinä kohtaa, kun kasveja on tarpeeksi paljon, homma alkaa kuitenkin käydä melkoisen rankaksi. En siis oikeastaan tiedä, onko tämä ihanaa vai kamalaa aikaa.

Sattuneesta syystä emme vaihda joka vuosi kaikkien kasvien multia saati ruukkuja. Meillä on tapana arvioida, mitkä kasvit kaipaavat kipeimmin uutta ruukkua, ja käyttää kasvien hoitoon liikenevä aika niiden siirtämiseen. Samaten mullanvaihdot tulee tehtyä yleensä vähissä erin pitkin kevättä ja kesää tarpeen, ehtimisen ja motivaation mukaan.

Mehiruusuke (Echeveria)
Nyt uusiin multiin ovat päässeet joulukuussa hankittu lankaköynnös (Muehlenbeckia), pari vuotta sitten kekrituliaiseksi saatu liisantyyny eli kääpiöjuoru (Callisia repens), nuorin viirivehka (Spathiphyllum alana) sekä kaikki pienet pullojukat (Beaucarnea recurvata), jotka ovat alkujaan peräisin puretusta viherseinästä. Lisäksi vaihdettiin pintamullat pienemmältä traakkipuulta (Dracaena), joka on voinut vähän huonosti ja jonka ruukussa on ollut homettakin.

Muutamalle kasville vaihdoimme tuoreet mullat jo

Lue koko postaus tästä