Mummilan maistuva sipulikastike

Niin kauan kuin muistan on meillä aika ajoin keitelty erilaisia versioita sipulikastikkeesta. Tämä on niistä toinen ja sopii ympärivuotiseen käyttöön, sillä sipulia saa hyvin vuoden ympäri (myös luomuna).

Vuonna 1912 syntynyt Mummini tapasi tätä sipulikastiketta jo omassa keittiössään valmistaa ja niinpä se on siirtynyt omalta äidiltäni myös minulle. Sipulikastike on helppo ja nopea pikaruoka. Joskin aika energiapitoinen.

Keitettyjen perunoiden kanssa sipulikastike maistuu herkulliselta ja mieleen nousee lapsuusmuistoja aina oman Mummini keittiöstä lähtien, jossa seinäkello tikitti verkkaiseen tahtiin ja Mummi istui kiikkustuolissa helmen harmaassa keittiössään.

Nykykeittiöissä ei entisaikojen tapaan voita suosita, mutta tästä reseptistä ei samanmakuista vaikkapa rypsi- tai oliiviöljyllä saa aikaan. Voi puolustaa ehdottomasti paikkaansa. Kastiketta voi halutessaan keventää lisäämällä veden määrää, vaikka makukin toki silloin muuttuu. Vettä lisäämällä kastikkeesta tulee toki myös edullisempi ja ruokabudjetista riittää pidemmälle, mikä oli etenkin ennen aikaan tärkeä seikka. Ei toki ohitettava asia nykypäivänäkään.

Muidenkin ainesten määrää voi reseptissä säätää

Lue koko postaus tästä