Mummilan porkkanavoi

Porkkanavoi on näppärä tapa saada uutta makua leivän päälle.

Pula-aikana piti saada vähät elintarvikkeet riittämään ja voitakin jatkettiin milloin milläkin. Porkkana oli yksi vaihtoehdoista. Maku porkkanavoissa ei ole ollenkaan hassumpi. Nykyaikaan porkkanavoi siirtyy vallan mainiosti sellaisenaan ja jos kaipaa erilaista makua kuin perusresepti tarjoaa, niin nykyajan yltäkylläisyydessä tämän saa helposti muokatuksi erilaiseksi lisäämällä joukkoon vaikkapa rakuunaa, pippuria, persiljaa tai muuta mieluista maustetta.

MUMMILAN PORKKANAVOI

n. 200 g porkkanaa
n. 50 g voita

(suolaa)

1. Pese ja kuori porkkanat. Keitä ne pehmeiksi, joko pienen suolamäärän kera tai ilman.
2. Soseuta porkkanat hienoksi ja sekoita ne tasaiseksi massaksi pehmeän voin kera.

Halutessasi voit muokata ainesosien määrää. Toiset pitävät voisemmasta versiosta kun taas toiset porkkanaisemmasta.

Parhaimmalta tämä maistuu, kun käyttää reseptissä luomuporkkanoita (joiden kuorista voi muuten tehdä juuressipsejä, vaikkapa tällä reseptillä.) Meidän porkkanamme tulevat tavallisesti paikalliselta Lohenojan luomutilalta, mutta tähän kertaan ne olivat ehtineet loppua ja käytin kaupasta saatavia Paavon luomuporkkanoita,

Lue koko postaus tästä