Museoita ja muraaleja

Huonommalla säällä kannattaa poiketa museoissa tai taidenäyttelyissä. MACEW eli Eduardo Westerdahl -nykytaiteen museo on satamassa Plaza del Europa -aukion laidalla Casa de la Aduanassa. Talo on kaunis entinen tullirakennuksen (rak. 1620) ja museo on sen yläkerrassa. Jo itse rakennus on upea vanhoine leveine lankkulattioineen. Keskelle jää tyypillinen kanarialainen sisäpiha. Talon alakerrasta löytyy turisti-info, josta saat tietoa kaupungista ja koko saaresta sekä karttoja ja esitteitä. Nykytaiteen museo on perustettu 2007 ja siellä on pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä kolmessa salissa.  Löytyipä sieltä muutaman suomalaisenkin taiteilijan työ (Linnea Piponius, Gunilla Kihlman ja Eva Varre). Museoon on kahden euron pääsymaksu.

Samassa rakennuksessa on myös kalastusmuseo Museo del Pescador, jossa on kahdessa kerroksessa runsaasti kalastukseen ja merenkäyntiin liittyvää esineistöä mm. laivojen pienoismalleja ja vanhoja valokuvia. Pääsymaksua ei ole, mutta voit jättää vapaaehtoisen lahjoituksen lippaaseen. Oikein kiva museo, kannattaa poiketa!

Arkeologinen museo sijaitsee Charco-aukion länsipuolella 1800-luvulla rakennetussa talossa osoitteessa Calle del Lomo 4. Museo on keskittynyt kanariansaarten alkuperäisasukkaiden guanchien

Lue koko postaus tästä