Neulotut kurpitsat (ohje)

*langat saatu yhteistyöstä Tokmannin kanssa

Sain yksi päivä kauhean palon opetella neulomaan kurpitsoja.

Ensin pitäisi osata neuloa pallo. Aloin etsiä ohjetta, mutta suomeksi en löytänyt muita, kuin virkattuja tai Novitan liian pelkistettyjä kurpitsoja, jotka eivät sopineet mun visioon sitten ollenkaan. Aloin sitten kirjoittaa ohjetta itse. Ensimmäiset kokeilut näytti lähinnä suipoilta sipuleilta ja kyhmyisiltä ketunnokilta, kuin täydellisen pyöreiltä palloilta, mutta vaikka miten yritin täydellistä palloa, en onnistunut. Nakkasin täydellisyydentavoitteluni nurkkaan ja huomasin, että salaisuus piili loppujaan pallon täyttämisessä ja pallo olikin täydellinen! Ompelemalla kurpitsa muotoutui kauniisti juuri kuin olin sen päässäni kuvitellut.


Neuloin omat kurpitsani Kotikullan Harmonia-langasta, jotka sain yhteistyön merkeissä Tokmannilta. Harmaassa kurpitsassa on lisäksi valkoista mohairia.

Kuulutin Instagramissa testineuloja ja sainkin niitä hyvin äkkiä kasaan joukon innokkaita neulojia. Olen niin onnellinen, että ohje herätti niin monen kiinnostuksen. Ensimmäiset kurpitsat olivat joillakin testaajilla valmiina jo puolen vuorokauden päästä ohjeen saamisesta. Sain älyttömän hyviä kommentteja ohjeen toimivuuteen liittyen ja muokkasinkin ohjetta heti näiden kommenttien perusteella.

Lue koko postaus tästä