Nuku Yösi ulkona 31.8. – Linnaistensuon sumussa


Viikko sitten lauantaina, 31.8.2019 vietettiin Suomen luonnon päivää sekä Nuku yösi ulkona -teemayötä. Jo viime vuonna piti yöpyä ”metsähotellissa”, mutta lopulta se idea silloin sitten jäi toteuttamatta. Tänä vuonna päätin, että johonkin on päästävä joko telttailemaan tai laavuun yöpymään. Niinpä kokenut luontokuvaajaa ja luonnossa kulkijaystäväni lähti telttoineen seurakseni ja kohteeksi valikoitui Lahdessa sijaitseva Linnaistensuo

Linnaistensuo itsessään on luonnonsuojelualue, joten yöpyminen siellä ei ole sallittua. Linnaistensuolla on luontopolku, joka on 1,5 kilometriä pitkä. Suon valtalajit ovat suopursu, juolukka, variksenmarja, tupasvilla, suomuurain. Suomen suoaluevyöhykejaottelussa Linnaistensuo kuuluu suoyhdistymätyypiltään Rannikko-Suomen kermikeitaisiin. (lähde)


Vietimme yhden yön teltassa luonnonsuojelualueen ulkopuolella. Jätimme auton Korvenrannantien parkkipaikalle, heitimme rinkat selkään ja lähdimme kohti pitkospuita. Parkkipaikalla oli muitakin autoja, joten meillä olisi seuraa ainakin jonkin aikaa.
Kuljimme suoalueen läpi ja katselimme kartasta, missä luonnonsuojelualueen raja kulkee. Etsimme sopivan tasaisen maaston, jolle pystytimme teltan ja noukimme teltan alta muutamat kävyt niin yöunet olisi turvatummat 😉 Hämärä laskeutui teltan kokoamisen aikana ja metsässä olikin aika pimeää.

Lue koko postaus tästä