Nyt on ratkaisun hetki

Kirjoitan tähän blogiin harvoin suoranaisesti politiikasta, vaikka käsittelenkin aika usein ympäristöaiheita. Haluan blogini olevan leppoisa paikka, ja politiikasta puhuminen on omiaan aiheuttamaan negatiivista keskustelua. Pidempään minua seuranneet lienevät kuitenkin altistuneet jossain määrin politiikallekin, sillä olen tosiasiassa aika kova puhumaan siitä, enkä ole ihan täysin voinut välttyä sen tihkumisesta tännekin.


Nyt ajattelin joka tapauksessa kirjoittaa vähän suoremmin aiheesta. Vaalit ovat nimittäin käsillä, ja olen muutenkin uhrannut viime aikoina suuren osan vapaa-ajastani tälle asialle, joten miksen uhraisi blogianikin. Tämä asia on ilmastonmuutos.

Oletan, ettei faktoja ole enää tarpeen kerrata. Tiedätte jo, mistä on kysymys. Tuskin kukaan on välttynyt kuulemasta viime syksynä tulleesta IPCC:n raportista. Olennaisin seikka, mikä on ehkä tarpeen toistaa, on se, että nyt eletään ratkaisevia hetkiä. Tämän kevään vaaleilla on siis todella suuri merkitys.

Ilmastonmuutos on näiden vaalien tärkein teema.

Mikään muu poliittinen kysymys ei merkitse enää juurikaan, jos etenevää ilmastokriisiä ei pystytä pysäyttämään. Ihmisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat myös tiiviisti kytköksissä

Lue koko postaus tästä