Odotettavissa oleva leikkaus

Olen tässä yrittänyt toipua ensijärkytyksestäni ja lukenut myös netistä paljon kyseisen tyyppisistä kasvaimista. Siis se suurin, ja yhtäkkiä nopeasti kasvanut kasvain on alaselän S1-nikaman sisällä (ks. kuva), ja siksi nikama pitää poistaa kokonaan.


Eikä muuten mitään, mutta  – kuten tiedämme – selkäranka kokonaisuudessaan on täynnä hermoja, joiden vaurioitumisriski on suuri tämäntyyppisissä leikkauksissa.

Tällainen syöpä on todellakin kuin lottovoitto, koska sen esiintyvyys on 1:1 miljoona ihmistä. Todennäköisimmin sillä ei ole yhteyttä aiemmin sairastamiini rintasyöpiin, vaan laukaiseva tekijä on itse asiassa jäänne sikiökaudelta. valitettavasti nämä kordoomat ovat siinä mielessä pahanlaatuisia, että aluksi ne voivat kasvaa hyvinkin hitaasti, kunnes sitten kasvu pyrähtää nopeampaan vauhtiin, kuten nyt tässä tapauksessa. Kuvissa näyttäisi kuitenkin siltä, että kasvain on aika tarkkarajainen, eikä se ole lävistänyt muita elimiä  – vielä. Etäispesäkkeitä nämä kasvaimet harvemmin tekevät, mutta pitää pitää mielessä, että niitä on vielä kaksi muutakin siellä, ja kaikki nämä uusiutuvat hyvin herkästi.

Hoitona ei oikeastaan ole muuta kuin leikkaus, sillä tämä

Lue koko postaus tästä