Omena-kaurapaistos haudutuspadassa

Reilu vuosi sitten meille kotiutuneet Crock Potit ovat osoittautuneet parhaiksi hankinnoiksi ikinä. Niillä saa valmistetuksi niin ruokia kuin jälkiruokiakin ja kodin ruokahuolto helpottuu ainakin himpun verran, kun kotiin tullessa on potillinen valmista ruokaa odottamassa.

 

Omena-kaurapaistos haudutuspadassa

Omena-kaurapaistos lienee yksi lapsuuteni herkuista. Suloisen pehmeä omena yhdistettynä rapsakkaan kauraan vie kielen mennessään ja ajatukset kauas lapsuuteen. En ole tainnut vielä koskaan tavata ihmistä, joka ei olisi tästä jälkiruuasta pitänyt!

Meillä on tavattu tehdä paistosta mistä omenasta tahansa, mutta oma suosikkini on ehdottomasti mehukkaan hapan ja vihreä Granny Smith. Valitettavasti sen saatavuus luomuna ainakin meidän lähikaupoistamme on varsin olematonta, niinpä olen tehnyt omena-kauraherkkumme juuri niistä omenoista, joista olen luomuna käsiini saanut. Hyvää on tullut niinkin.

Itse teen tämän isoimmassa padassa, joka meillä on, jotta saan ainekset hyvin levitellyksi ja kaurapinnan ohuemmaksi, mutta toki tämä pienemmässäkin padassa onnistuu, pintaa tulee vain vähän vähemmän. Monesti tapaan myös ripotella hiukan kanelia suoraan omenanpalojen päälle.

Lue koko postaus tästä