Oranssin hehkuva väri mekossa

 Oranssin hehkuva väri mekossa 
Oranssin hehkuva väri mekossa ihastuttaa minua, vaikka useampaa se värinä kauhistuttaa. Oranssi on ihana kesän väri, joka todellakin hehkuu, antaa voimaa ja luo energisen kuvan kantajastaan. Tässä pehmeyttä oranssiin tuo myös ripaus korallin sävyä.

Olen ommellut itselleni vuosi sitten maximekon tätä samasta kankaasta ja  jämäpalasta sain kehiteltyä tyttärelle vielä hellemekon. Omaa maximekkoa esittelin vuosi sitten Kroatian reissussa. 
Kangas, vaikka onkin polyesteriä, on aivan upean viileän ja kevyen tuntuinen päällä. Useinhan mollataan keinokuituja hiostaviksi, mutta eivät ne kaikki sitä ole. 

Olin ensin suunnitellut ompelevani vain pikaisesti mekon ja ilman vuorta, kääntäen miehustan kohdalta nuo pääntien reunat ja hihanaukot. Toisin kävi ja taistelin tämän mekon kanssa muutaman päivän, sillä en saanut sitä siistiksi. Lopulta oli pakko laittaa vuori, sillä kangas oli todella liukas ja reunat aaltoilivat ikävästi. Kannattaa näissä ohkaisissa kankaissa helpottaa ompelua ja tehdä jo heti suosiolla vuori miehustaan, niin lopputulos on siistimpi. Kangas on kevyt, joten tyttärellä oli vaikeuksia pitää kietaisumekko

Lue koko postaus tästä