Paahteisen parvekkeen kukat


Kesäkukkien ja auringonottajan näkemys ideaalista parvekkeesta on aika erilainen. Auringonottajalle ihanteellinen eteläparveke, jonne aurinko porottaa aamusta pitkälle iltapäivään, on monille kesäkukille kauhistus.

Meidän parvekkeemme on juuri tuollainen auringossa viihtyjän (kuten minun) unelma, mutta paahteisella parvekkeella kaikki lajit eivät kestä, sen opin vuosia sitten kantapään kautta, kun ihana vaaleanpunainen suuri hortensia läkähtyi kuumuuteen.

Onneksi paahteisellekin parvekkeelle löytyy ihania kesäkukkia, jotka kestävät suoraa paahdetta – ja jopa nauttivat siitä! Tsekkaa alta takuuvarmat lajikkeet, jotka ilahduttavat koko kesän.

PelargoniMummoloiden lasikuisteilta tutut pelargonit ovat uskomattoman kiitollisia kukkia, jotka kukoistavat meidänkin parvekkeella kesästä toiseen. Pelargoneista on nykyään todella monia erivärisiä ja -kokoisia lajikkeita, joten jos perinteinen versio on jo nähty, vaihtoehtoja kyllä löytyy.

OrvokkiSinnikäs orvokki menestyy oikeastaan missä tahansa ja kestää myös kylmääkin, jos yöllä sattuisi olemaan hallaa. Orvokkejakin on lukuisia erivärisiä ja kokoisia risteytyksiä, ja orvokki on kaunis myös amppelissa. Jos orvokit venähtävät liian pitkiksi, leikkaa varret viiden sentin mittaisiksi ja kukinta alkaa uudelleen parissa viikossa.
MarkettaPäivänkakkaraa muistuttava marketta

Lue koko postaus tästä