Pääsiäisaskartelua: puput kuohuviinipullon korkeista


Olen säästänyt yhteen lasiastiaan viinipullon ja kuohuviinipullon korkkeja. Nyt hyödynsin kerättyjä kuohuviinipullojen korkkeja tekemällä niistä pääsiäisaskarteluja. Tämä on nopea ja helppo askartelu, jonka voi tehdä jo pienenkin lapsen kanssa.

Korkin voi jättää sellaiseksi tai värjätä päällisen. Itse jätin pari maalaamatta ja yhteen laitoin valkoista sormiväriä ja annoin kuivua. Sitten vain tussilla piirtämään pupulle kasvoja. Nenän voi myös piirtää. Itse piirsin yhteen metallinhohtoisella pinkillä sydämen muotoisen nenän. Muihin käytin ”timantteja”, joita oli jäljellä askartelulaatikossani.

Pupuille voi halutessaan piirtää tai maalata masun. Itse laitoin hieman erikeepperiä ja päälle sirottelin joulukorttien askartelusta ylijäänyttä kimalletta.


Alun perin pupujen korviksi meinasin taivutella ohuttta rautalankaa, mutta laitoinkin vähän värikkäämmät versiot, kun askartelulaatikossa oli jäljellä myös piipunrasseja. Niitä on lastenkin varmasti helpompi taivutella. Ne on kiinnitetty vain työntämällä päät sisään korkkiin. Parissa ekassa sain melko helposti, mutta viimeisessä ei meinannut millään pysyä. Tässä kohtaa tarvitaan ehkä vähän aikuisen apua. Toki ne voi liimatakin tai tehdä ihan vain paperista tai huopakankaasta.

Näitä

Lue koko postaus tästä