Päivä Ruissalossa


Yhtenä kesäisenä päivänä lähdettiin pojan kanssa siskoni luokse kylään Raisioon. Hän oli nuorimman poikansa kanssa kotosalla ja teki hyvää, että lapseni saa suunnilleen ikäistään seuraa. Helpottaa myös tätä äidin elämää, kun ei tarvitse koko ajan olla leikkimässä.

Me äidit kovin kaivattiin jotain muutakin puuhaa aurinkoiseen päivään kuin sisällä istuminen ja päätimme lähteä rannalle. Suuntasimme Turun Ruissaloon, jossa on kaunista lehtometsää ja merelliset maisemat. Autoillessani sinne päin sain myös päähäni, että voisimme mennä Kasvitieteelliseen puutarhaan katsomaan. Poikani on ollut siellä ulkona puutarhassa usein, mutta sisällä hän ei ole vielä koskaan käynyt.

Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa löytyy kasveja eripuolilta maailmaa.
Kiersimme ensin ns. kasvihuoneet, jossa on erilaisia ilmastoja ja niissä kasvavia kasveja. Paikan sydän on vesiallas, jossa on jättilumpeita. Altaassa uiskentelee kaloja ja ilmassa lentelee undulaatteja (tai jotain vastaavia lintuja). Kaktushuone hieman jännitti poikaa ettei tule piikkejä.

Kävimme myös ulkona puutarhassa kiertelemässä. Sinne on ilmainen sisäänpääsy. Pojat ihastelivat takaosasta löytyviä patsaita, joilla oli hauskoja nimiä. Alueella on

Lue koko postaus tästä