Päivä Tampereella


Viime viikolla suunnattiin pojan kanssa Pietarsaaresta kohti Turkua. Matkustimme junalla, kun poika tykkää niistä kovin. Junan vaihto oli , joten päätimme ottaa vasta vähän myöhemmän jatkojunan. Meillä on noin seitsemän tuntia aikaa Tampereella, mutta se meni hyvin nopeasti.
Ensimmäinen mihin halusin mennä oli Muumimuseo. Se sijaitsee Tampere-talossa. Sinne ei onneksi ole pitkä matka rautatieasemalta, joten kävelimme sinne. Ensin piipahdimme siinä viereisessä puistossa katsomassa lampea ja kanoja.
Muumimuseossa ei saa ottaa kuvia, joten nyt en pysty valitettavasti teille näyttämään millaisia ihanuuksia siellä oli. Muumimuseossa kerrottiin aikajärjestyksessä Muumikirjoista. Perusnäyttelyn nimi on Kuinkas sitten kävikään? Näyttely oli mielestäni kiinnostava ja hieman alle 4-vuotias poikanikin tykkäsi siitä kovasti (ei siis ole aikaisemmin pahemmin välittänyt). Hän katsoi innoissaan muumikirjojen kohtauksista tehtyjä kolmiulotteisia kuvaelmia. Monen kohdalla oli nappi, jota painamalla kuuli kyseisen kohtauksen kirjasta. Muutenkin museossa oli jotenkin maaginen tunnelma.

Museokäynnin jälkeen meiltä löytyy pieni muumifani. Hän olisi heti halunnut Muumimyymälästä Muumien laivan ja muumitalon. Pihalla oli vielä ihana

Lue koko postaus tästä