Päiväretki Lissabonista Sintraan

Viimein loput jutut maaliskuiselta Portugalin-matkalta! Blogi päivittyy nyt kovasti jälkijunassa, koska olen ollut aika väsynyt ja siksi priorisoinut kaikkea pakollista. Vaan sopiipa Portugalin-reissun muistelu ainakin kivasti nyt euroviisujen jälkimaininkeihin!


Oltiin siis Lissabonissa viisi päivää, ja yhtenä niistä tehtiin retki kaupungin ulkopuolelle. Kohteeksi valikoitui melko turistinen, helposti julkisilla saavutettavissa oleva Sintra. Sinne pääsee Lissabonista lähijunalla: matka kesti reilut puoli tuntia ja parin euron lipun sai maksettua helposti meillä muutenkin käytössä olevalla matkakortilla, jonne ladattiin arvoa.

Sintraan päästyämme halusimme nähdä muutakin kuin vain aivan aseman lähellä keskustassa olevia kohteita. Kartoitettuamme seudun julkista liikennettä päädyimme menemään siitä, missä aita on matalin: ensimmäistä kertaa reissuillamme ikinä ostimme liput Hop on hop off -turistibussiin. Omaa kulkuneuvoa emme halunneet kapeille ja mäkisille teille vuokrata, joten non stopina kulkevalla bussilla pääsi kätevimmin haluamiimme kohteisiin.


Ensimmäisen kohteen saavuttamiseen ei toki bussia vielä tarvinnut: kävimme Sintran keskustassa olevassa ”kansallispalatsissa” (Palácio Nacional), joka toimi keskiajalta 1800-luvulle kuninkaallisten majapaikkana. Olihan se ihan hieno azulejo-laattoineen, mutta

Lue koko postaus tästä