Palmikkolapaset ja vinkki, kuinka palmikkoa neulotaan


Palmikkolapaset ja vinkki,  kuinka palmikkoa neulotaan
Ennen joulua tuli neulottua palmikkolapaset ja minun tarkoitukseni oli laittaa nämä joulukalenteriin, mutta päätinkin sitten esitellä ne vasta tammikuussa ja myös ohjeistaa, kuinka palmikko neulotaan. Tämä oli yhden lukijani toivomus, joten se tulee nyt sitten tässä postauksessa opetettua.

Palmikot ovat taas kovin suosittuja neuleissa ja ne ovatkin minusta tavallaan iättömiä.  Sopivat niin puuvillaisiin kesäneuleisiin, kuin tietysti paksuihin talvineuleisiin. Tyttäreni kaivoikin vetolaatikosta naureskellen muutamat palmikkoneuleet, kun selitin innoissani neulovani palmikkoneuleista neulemekkoa. No, piti sitten miettiä uudestaan, että onhan noita jo, mitäs jos tekisin jotain muuta.
Palmikkolapasissa neuloin palmikot kahdellatoista silmukalla,  kämmenpuoli on sileää neuletta. Lankana tässä on Picchu alpaca, joka on tosi miellyttävä ja sormet varmasti lämpivänä pitävä lanka. 

Talvella ja varsinkin pakkasilla ja tuulessa, kädet kuivuvat kovin ja huomasin sen juuri eilen, kun olin vielä tehnyt muutaman harjoitustyön paperimassasta, että kylläpä kädet ovat suorastaan kipeänä kuivuudesta. Tuntui, ettei mikään käsivoide auttanut. Sitten muistinkin, että minullahan oli laatikossa blogitestiin

Lue koko postaus tästä