Paratiisisaari kutsuu

Kauniin kesän jälkeen on syksy taas koittanut. Kylmä tuuli on viime päivinä käynyt vaatteiden läpi ja niinpä on pitänyt hakea kellarista tukevampaa takkia ylle. Eilen satoi kaatamalla, tänään on poutaa, mutta kova tuuli jatkuu. Mieli onkin sään viilenemisen vuoksi kääntynyt yhä useammin seuraavaan lomamatkaan, joka koittaa jo ensi viikolla. Lähdemme lämmittelemään trooppisiin maisemiin Mauritiukselle!

Mauritius sijaitsee Afrikan mantereen itärannikolla Intian valtameressä 600 km Madagaskarista itään. Monista Afrikan maista poiketen Mauritiuksella on toimiva monipuoluedemokratia ja elintaso on kohtalaisen hyvä. Lukutaitoprosentti on nuorilla 98,7 ja aikuisilla 90,6. Joulukuusta huhtikuuhun sataa eniten ja tuolloin saattaa esiintyä trooppisia sykloneita. Talvi on toukokuusta syyskuuhun. Lokakuussa keskilämpötila on päivisin 26 ja öisin 19 astetta ja meriveden lämpötila 23. Saarta ovat monet kehuneet paratiisiksi. Mark Twainin mukaan Jumala loi ensin Mauritiuksen ja kopioi sen, jolloin syntyi taivas. Tämän näkemuksen todenperäisyyttä lähdemme pian tarkastamaan.

Varasin matkan Travelbirdin kautta. En ole ennen käyttänyt heidän palvelujaan, mutta palautteita lukiessani olen saanut sen

Lue koko postaus tästä