Parvekepuutarha-angstia

Parvekepuutarhallamme ei mene tänä kesänä järin hyvin. Siksi en olekaan kirjoittanut siitä juuri mitään. Lienee joka tapauksessa korkea aika julkaista pieni päivitys, vaikka se onkin kaikkea muuta kuin mukava.

Parvekkeellamme on nimittäin niin paljon tuholaisötököitä, että niitä vastaan taisteleminen alkaa tuntua tyystin turhalta touhulta. Tekisi miltei mieli dumpata kesäkasvit, ne yksivuotiset, ja keskittyä puiden ja perennoiden pelastamiseen. Toisaalta ei millään haluaisi myöntää epäonnistumistaan ja antaa periksi.

Näin ollen tilanne häälyy sellaisena, ettemme tee asialle oikein mitään. Ylläpidämme puutarhaa laiskasti, mutta emme tee mitään suuria siirtoja, vaikka selkeästi jotain pitäisi tehdä. Ärsyttää katsoa parvekkeen suuntaan ja nähdä rönttöisinä nuokkuvat kasvit.


No, jotain pientä olemme kyllä saaneet aikaan. Paprikoissa oli niin paljon kirvoja, että lehdet suorastaan käpristyivät. Päätin pestä kirvat pois, mikä on kokemukseni mukaan biologisen tuholaistorjunnan jälkeen ehkä toiseksi tehokkain tapa hankkiutua niistä eroon ympäristöystävällisesti.

Kannoin paprikat suihkukaappiin, sumutin mäntysuopaa ja ryhdyin huuhtelemaan, kunnes huomasin, että kirvojen ohella kasveissa asui myös isompia ötököitä, jonkinlaisia

Lue koko postaus tästä