Patsaspuisto, Lanupuisto

Kaksi kiveä.
Lahden visiitillämme kävimme katsomassa Lanupuistoa. Se on patsaspuisto suojellussa lehtometsässä.

Lanupuisto sijaitsee ison mäen päällä. Ajoimme automme ilmaiselle parkkipaikalle ja lähdimme kävelemään autotietä pitkin mäkeä ylös jonne iso Lanu-puiston viitta osoitti. Siellä on puomi ettei autoiilla pääse paikalle. Mäki on melko jyrkkää. Googlemaps ohjasi meidät aloittamaan täältä. Puistoon pääsee kävelemään myös sataman suunnasta.

Suuria patsaita löytyy kävelyreitin varrelta kaikkiaan 12 kappaletta. Kaikki patsaat on valettu betonista ja ne ovat kuvanveistäjä Olavi Lanun suunnittelemia. Lanupuisto on rakennettu 1988-1992.

Harmaa tammikuu.

Puistosta löytyy patsaita, jotka ovat juuri sinne suunniteltuja. Sen lisäksi on aikaisempien teosten uudisversioita. Suuret veistokset sopivat hyvin ympäristöönsä ja ne saavatkin sammaloitua.

 Meillä oli 5-vuotiaan kanssa mukava pieni kävelylenkki puistossa. Saimme pienen happihyppelyn ja oli kiva katsella erilaisia patsaita. Lapsella oli tietysti oma näkemys mitä patsaat esittävät.

Ylin kuva: Rankakasa. Keskellä: Harmaa tammikuu. Alin kuva: Keko. Nainen istuu muurahaiskeon päällä. Sen alkuperäinen teos on tehty Venetsian Biennaaliin 
Pienen aikaa satoi pieniä rakeita ja se muuttui rännäksi. Puistoon

Lue koko postaus tästä