Peltipiirakka ja Dermosil 10 : pettymys

Palaan makumuistoissa lapsuudenkotiini. Muistan äidin tehneen vaikka mitä ihania herkkuja itse. Niin kulho kaupalla vappurinkelimunkkeja, lihapiirakoita kuin peltilihapiirakkaakin. Peltipiirakka on monille ikätovereilleni ja minua vanhemmille tuttu saunailtojen jälkeisenä herkkuna tai kun haluttiin hemmotella perhettä vähän arvokkaammalla herkulla. Lihahan ei mikään halvin tuote ollut jos lie nytkään, mutta etenkin silloin.

Koska tuo peltipiirakka herätti makuhermoni unesta, on ihan pakko antaa ohje sinullekin. Ja tässä ei sitten oijota kaloreita kevytlinjoilla!


PELTIPIIRAKKA
Ohje

Kaksi isoa levyä lehtitaikinaa
400g jauhelihaa
150g sipuli
3 kananmunaa (2 munamaitoon ja 1 voiteluun)
200g juustoraastetta
2 dl maitoa
6 dl pitkää riisiä (raakana 2dl)
2 tl Mustapippuria
½ tl Maustepippuria
1 tl suolaa
Lihaliemikuutio

Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi. Paista pilkottu sipuli ja jauheliha pannulla n.10min, lisää mausteet, suola ja kypsä riisi ja jatka paistamista pari minuuttia.
Lämmitä uuni 225c asteeseen

Tee munamaito: vatkaa kaksi kananmunaa ja maito

Kaaviloi lehtitaikinalevy sopivan kokoiseksi ja aseta se leivinpaperilla vuoratulle uunipelille. Levitä puolet juustoraasteesta levyn päälle, lisää lihariisiseos (jätä hieman reunoja auki) kaada nauhana munamaito seoksen joukkoon ja reunoille, lisää loput juustoraastetta

Lue koko postaus tästä