Perhe matkustaa Baltiassa: Juodkranté ja Kuurinkynnäs Liettuassa


Pieni kaunis Juodkrantén kylä Neringassa, Kuurin kynnäällä on kesällä kaunis paikka. Omakotitalot ovat koristeellisia ja värikkäitä. Niitä on mukava katsella ja kävellä ympäriinsä pienessä kylässä. Me kävimme Baltian kierroksellamme muutaman tunnin pikaisella reissulla Liettuan puolella Kuurin kynnäällä. Alue on luonnonsuojelualuetta ja autoilijoilta peritään lauttamaksun lisäksi pieni tullimaksu.


Kävimme katsomassa Kuurin kynnään päänähtävyyttä, Euroopan suurimpia dyynejä. Niistä enemmän löydät aikaisemmasta postauksestani:  Kuurinkynnäs. Takaisin menomatkalla lautalle pysähdyimme matkan varrella sijaitsevaan Juodkranén kylään. Se on Liettuan uusimpia matkailukohteita.

Toinen pieni kylä Kuurin kynnäällä Liettuan puolella on Nida. Kynnäksen mantereen puoleinen osa kuuluu Venäjälle ja sinne mennessä tarvitsee viisumin. Nida sijaitsee lähellä raja-aluetta ja siellä on nobelisti Thomas Mannin kesähuvila, joka nykyään toimii museona.

Kylillä on moninainen historia, sillä niiden sijaintia on jouduttu historian saatossa siirtämään dyynien vallatessa tilaa ja peittäessä kyliä. Juodkranté oli saksalaiselta nimeltään Schwarzortin. Saksan menettäessä ensimmäisessä maailmansodassa Itä-Preussin pohjoisosat tuli kylästä osa Liettuaa. Liettualaiset antoivat kylälle sen nykyisen nimen Juodkranté. 1940 Liettuasta tuli

Lue koko postaus tästä