Perhe matkustaa Baltiassa: Trakain linna


Yksi ensimmäisen Baltian road trippimme mieleen painuvimmista kohteista oli Trakai Liettuassa. Tai siis linna siellä. Trakai on vain pieni kaupunki vajaa 30km Vilnasta länteen. Trakai on kuitenkin tunnettu punatiilisestä linnastaan kauniin järven keskellä. 

Vilnasta tehdään valmisretkiä Trakaihin mikäli ei ole liikkeellä meidän tapaan omalla autolla. Omatoiminen pääsee myös junalla tai bussilla.

Matkallamme pysähdyimme seuraavissa kaupungeissa/kylissä:

Viro: Tallinna-Rapla-Pärnu,Latvia: Riika-Jurmala-Kuldiga-Liepaja,Lietttua: Kuurinkynnäs (niemimaa)- Juodkranté -Klaipeda-Kaunas-Trakai-Vilna.Takaisin menomatkalla pysähdyimme lisäksi Latviassa Siguldassa ja Viron puolella Pärnussa ja Tallinnassa, josta matka jatkui takaisin koti Turkuun Helsingin kautta.


Mekin suuntasimme Trakaihin vain nähdäksemme linnan. Alue oli todella vihreä, pensaat kukkivat ja järviä näkyi paljon. Paikalliset talot olivat vanhoja puutaloja ja todella söpöjä.
Monet paikalliset olivat muuttaneet pihapiirinsä parkkipaikka-alueeksi. Alueella käy paljon turisteja niin jokainen parkkipaikka on varmasti tarpeen. Me ajoimme automme ystävällisen eläkeläisherran pihaan ja hän ohjasi mihin ajaa. En enää muista maksua, mutta ei se varmasti montaa euroa ollut. Ja olimme erittäin tyytyväisiä, että saimme parkkipaikan niin helposti.
Ensimmäisellä Baltian road tripillä