Pieni munavertailu 2017

Pääsiäinen lähestyy ja kauppoihin on taas ilmestynyt hyllymetreittäin pääsiäisherkkuja. Enkä puhu nyt mämmistä enkä edes pashasta vaan suklaamunista. Ei tarvitse mennä lähikauppaa pidemmälle, kun makeisosastolla vyöryy vastaan suklaayllätyksiä värikkäine käärepapereineen. Tämän vuoden trendi tosin tuntuvat olevan pakkaukset, joissa on vähintään kolme munaa. Tähän testiin poimin kuitenkin vain yksinäisiä munia -ihan vain suklaaähkyn välttääkseni.

Suklaamunissa on hassua se, että ne ilmestyvät kauppoihin (Kindereitä lukuunottamatta) aina hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Suklaamunat kuuluvat pääsiäiseen, mutta munien kuvioinnit eivät viittaa millään tavalla pääsiäiseen vaan esimerkiksi tunnettuihin lapsille suunnattuihin tv-sarjoihin tai elokuviin. Olisipa kiva löytää joskus pääsiäismuna, jonka teemana olisi pääsiäispupu tai pajunoksat, suklaa saisi mielellään olla Fazerin sinistä ja yllätykset pääsiäiseen liittyviä.

Vertailusta jätin pois niin sanotut töhnämunat sekä Mignon munat, jotka molemmat ovat suurta herkkua. Myös Kinder munat jätin tänä vuonna pois vertailusta. Itseasiassa lähtökohtana tässä vertailussa on se, että Kinder saa pisteitä 5/5. Näin määritteli arvovaltainen perheraatini viime viikonloppuna, kun suklaamunia auoimme ja jaoimme.
Rähinä

Lue koko postaus tästä