Pietari I:n kesäasunnolla Kadriorgin palatsissa


Teimme puolisoni kanssa yhden yön visiitin eteläiseen naapurimaahamme viime syksynä. Kyseiselle viikonlopulle oli Suomeen luvattu myrskyä ja kyllähän se myrsky keikutti meitäkin laivalla. Olen käynyt Tallinnassa monia kertoja ostosreissuilla. Tällä kertaa kauppojen kiertäminen ei kiinnostanut, joten suuntasimme uusiin paikkoihin. Päädyimme käymään Kadriorgin palatsissa.

Hyppäsimme ratikkaan Tallinnan yliopiston edestä ja jäimme muutaman pysäkin jälkeen pois kyydistä Kadriorg-pysäkillä. Kävelimme ison puisto-alueen läpi, kunnes saavuimme palatsille.
Pitkän kävelytien toisessa päässä siintää Russalka panssarilaivan uppoamisen muistomerkki.
Kadriorgin palatsi
Kadriorgin palatsin rakentaminen aloitettiin Pietari I:n määräyksestä vuonna 1718. Kadriorgin innoittajana toimi Versailles’n palatsi, jonka Pietari oli nähnyt hänen vieraillessaan Pariisissa vuonna 1716. 
Kadriorg eli Katariinanlaakso sai nimensä Pietarin vaimon Katariinan mukaan. Palatsin rakennuspaikka Lasnamäen rinteen juurella oli ollut pitkään tallinnalaisten kesäasuntojen rakennuspaikka. Palatsin suunnitteli italialainen arkkitehti Nicolló Michetti ja palatsista oli tarkoitus tulla keisariperheen kesäpalatsi. 
Vuonna 1719 palatsin rakentamista varten poltettiin 558 700 tiiltä ja 10 379 kattotiiltä. Työläisiä rakennusmaalla oli vuonna 1723 yhteensä 1 025 ja heidän joukossaan 110 kivenveistäjää

Lue koko postaus tästä