Piha & Puutarha – kevätfiilistä ja värikylläisyyttä Turun messukeskuksen täydeltä

Puutarhamessukauden alkaminen on varma kevään merkki. Menneen viikonlopun aikana saatiin iloita Piha & Puutarha -messuista, jotka vetivät Turun messsukeskuksen täyteen kasvi-intoilijoita. Parvekeviljelijän näkökulmasta nämä messut ovat käyneet vuosi vuodelta mielenkiintoisemmiksi, sillä perinteisten pihajuttujen ohella parvekkeet, terassit ynnä muut sellaiset kaupunkilaisen puutarhaharrastuksen olennaisuudet ovat saaneet enemmän huomiota. Kaupunkiviljelyn nousu näkyy.

Tunnelma pähkinän kuoressa.
Tänä vuonna en ehtinyt vierailla messuilla useampana päivänä, joten valitsin messupäiväkseni hyvin taktisesti sunnuntain. Tunnetustihan messuilla kuin messuilla on viimeisenä aukiolopäivänä vähemmän väkeä ja paremmat tarjoukset. (Haha, tätä seikkaa ei ehkä pitäisi toitottaa liian suureen ääneen, etteivät kaikki muutkin innostu harjoittamaan samaa strategiaa, jolloin lopulta ei olekaan enää järkevää mennä messuille sunnuntaisin!) Vähäisemmän hälinän vuoksi on myös helpompi jutustella ihmisten kanssa.

Floristien taidonnäytteitä messukeskuksen aulassa.
Piha & Puutarha -messuilla huomioni tuppaa kiinnittymään erityisesti yleiskoristelualueeseen. On ihanaa päästä kuljeskelemaan kukkivaan puutarhamiljööseen vehreiden koivujen katveeseen edes pienimuotoisesti juuri nyt, kun luonnossa keikutaan talven ja kevään rajalla – vehreyttä ja kukkia on jo kova ikävä,

Lue koko postaus tästä