Pikku tirpan uudet Uggit


Koirien vaatteet puhututtaa ihmisiä. Toiset eivät ymmärrä yhtään miksi koiralla on vaatteet tai pitävät sitä eläinrääkkäyksenä. Vaikka koira olisi miten karvainen, niin sen kylmyyden sietotkyky on yksilön sietokyky. Meidän koirat ovat tiibetinspanieleita, tottuneet kylmiin keleihin mutta viima saa ne hytisemään kylmästä. Toinen koirista (Nuppu) Kestää hyvin kylmää mutta nuorempi (Söpö) ei sitten yhtään, ei sille kasva edes talviturkki toisin kuin Nupulle. Nupulla tosin on lähes aina myös tossut jalassa ja viiman tullessa Nupulle laitetaan myös suojaa päälle tai jos on kova kurakeli niin suojataan turkki kuralta (ihon vuoksi).
Mutta Söpö on sellainen vilukissa. Lämmintä pitää olla ihan koko ajan päällä. Välillä kotonakin on liian kylmä ja Söpö viihtyy peiton alla piilossa. Tällä kummallisella tavoin hölmö koira. Viihtyy myös yöllä minun peiton sisällä ja välillä tunkee itsensä paidan sisälle nukkumaan.
Miksi sitten tossut pitää laittaa jalkaan talvella? Yksi syy on se, että koira pysyy lämpimänä mutta ne suojaa myös anturoita terävältä lumelta ja

Lue koko postaus tästä