Pimp my mokkapala


Pimp my mokkapala. 
Teki mieli mokkiksia mutta en kestä sitä sokerin määrää mitä kuorrutteeseen tulee, ja tuleehan sitä normaalisti ihan reippaasti tuohon pohjaankin. Yleensä vähintäänkin puolitan sokerin määrän mutta sitten koostumus saattaa kärsiä.

Näissä tunnelmissa päädyin tuunaamaan perinteisiä mokkapaloja. Pohjasta lähti sokeri kokonaan ja korvasin sen parilla banaanilla. Kuorrutteen tein suklaasta ja kermasta, ja lorauksella vahvaa kahvia. Huomenna ajattelin tehdä toisen samanlaisen. Muksukin ihastui tästä niin, että tahtoi välttämättä syödä viimeisen palan.


Banaani tekee pohjasta kostean. Jos ei pidä banaanin mausta sen voi korvata jollakin muulla soseella, kokeile vaikka bataatti- tai kurpitsasosetta, myös omenasose sopii. Rohkea voi käyttää myös punajuurisosetta.

Pohja syntyy sekin varsin nopeasti. Tässä kakussa ei munia vaahdoteta vaan niiden rakenne rikotaan kevyesti vatkaamalla ja loput aineet sekoitetaan munien joukkoon.

Kakun kylkeen sopii kupliva ja raikas mocktail.


Tuunattu mokkis
Pohja
2 kananmunaa2 banaania muussattuna1 1/2 dl vehnäjauhoja1/2 dl tummaa kaakaojauhetta1 tl vaniljasokeria1 tl leivinjauhettaloraus vahvaa kahvia
Kuorrute
1 dl kuohukermaa100 g tummaa suklaata1 rkl voitaloraus vahvaa kahvia
Valmista kuorrute

Lue koko postaus tästä